lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kalloilla sisustamista?

Tosi moni miettii ja kysyy että miten kalloja voisi käyttää sisustuksessa apuna? No varmasti vitriini koristeet kaikista tutuimmat ilmestykset tästä aiheesta, mutta vaikka itseltänikin noita kalloja sieltä löytyy yksi jos toinenkin, olen vienyt sisustuksen astetta rohkeammaksi.


Majavan, kauriin ja ketun kallot löytyvät makkarista suoraan hyllyltä vitriinin vierestä. Monen mielestä ehkä karmeaa kun eivät ole "vitriinin suojissa" ja vielä samassa tilassa missä nukun, mutta itseäni eivät haittaa tippaakaan! 


Uroshirvi oli aikas pulma. Sen paikkaa oli vaikea löytää juurikin sarvvien takia ja koska kallo ontodella iso ja painava, en sitä oikein seinällekkään uskaltanut laittaa. Olisi vituttanut kun pientä oravaa jos olisi tullut vaikkapa alas ja hajonnut. Sittemmin löysi paikkansa onneksi tukevalta alustalta makkarin vitriinin päältä. Toimii myös pirun näyttävänä kynttilänalusena!




Kyhäsin makkariin vielä tuollaisen kallotrofee rykelmän kynttilän ympärille koristeeksi lipaston päälle. Ihan siisti koriste tuostakin  tuli. 


Isot kallot on aina suht helppo sijoitaa joku hyllylle tai seinille mutta mitään pieniä ei viitsi sitten enää ripotella, joten niistä saa helposti näyttävän yksityiskohdan asuntoonsa kun niitä laitaa yhteen kunnon kekoon johonkin näyttävälle paikalle.


Tai sitten käyttää hyväksi tälläisiä kirppareiltakin saatavia kukkatelineitä. Voi toki myös tehdä itse! Itse tykkään tästä asetelmasta olkkarissani kovin. Kiva ja omaperäinen yksityiskohta jota ei taatusti samanlaisena joka kämpästä löydä! Uniikkia etten sanois!

Tosiaan luu haurastuu vanhetessaan ja ollessaan pitkään ja suoraan auringonvalolle alttiina, niin kannattaa siis varmistaa että ovat esimerkiksi tukevasti pöydälle etteivät lähde lentoon. Sama pätee seinäkoristeina käytettäviin. Tukeva kiinnitys kannattaa varmistaa! Pienimmät kallot esimeerkiksi linnut ja jyrsijät on fiksuinta sitten sijoittaa sinne vitriiniin suojaan ihailtavaksi.

3 kommenttia:

  1. Oi miten paljon kaikkia ihanuuksia ♥ !
    Itsekin harrastan samaa, mutta en ihan näin laajasti kuitenkaan :)

    VastaaPoista
  2. aijaa :) mitäs kaikkee sulta sit löytyy? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalloja ja sarvia, sekä pari leukaa. Sitten on yksi täytetty käärme, joka oli isävainaallani jo ennen kuin itse synnyin. Pian tulee myös pari lepakkoa, täytetty ja luuranko :)

      Poista