maanantai 27. helmikuuta 2017

Valokuvaus projekti "Woman without filters"

"Sä näyttäsit nätimmältä tälläsenä 
ja jos ottaisit 
noi ja noi pois!"

Ulkonäköpaineiden luvattu maa. Pitää olla ja näyttää täydelliseltä ja virheettömältä. Kaikki on aina oltava niin tip ja vitun top että se tursuaa jo jokaisesta helvetin ruumiinaukosta ulos. Siksi tein tämän pikku projektin, joka sisältää syntiset seitsemän eri kuvaa mun omasta kropasta sellaisenaan, ilman kuvankäsittelyä tai mitään filttereitä - sellaisena jota moni ei uskonut näkevänsä. Kuvat on ainoastaan vedetty mustavalkoisiksi, mutta niitä ei ole paranneltu mitenkään.

Romutan siis itsestäni väitteet mukamas täydellisen pehmeästä ja kimmoisasta ihosta, pyykkilauta vatsasta sekä piukasta perseestä. Koska ne eivät ole todellisia. Eivät aidolla ihmisellä - barbiella korkeintaan. Jep, mulla ei ole silareita, täytettä perseessä taikka huulissa, mutta silti rakastan kroppaani arpineen ja muine kauneus"virheineen". Ja sunkin pitäisi rakastaa omaasi!

Kasvot



Otsassa komeilee finni joka kertoo ihon epäpuhtauksista, pari hassua lävistystä, joista silmienväli on ottanut arpikudoksesta päätellen osumaa yhden jos toisenkin kerran. Se on yksi vakituinen kuvieni käsittelyn kohde. Se ei vaan koskaan parane, koska korun alta puuttuu rustokudosta. Kulmat on arvilla kulmalävistysten jäljiltä ja tukka on sekaisin. Huulet on rohtuneet pakkassäässä lenkkeilyn johdosta. Jos mennään hivenen alaspäin, voitte huomata että olkapäät on ero korkeudella. Se johtunee teini-ikäisenä saadusta vammasta kun vähän kohelsin menemään. Tummat silmänaluset kertovat väsymyksestä mutta hymy huulilla elämän olevan kaikinpuolin muuten kunnossa!

Kädet


Ne ovat kyynärpäistä liikataipuvaiset, luiset, suonekkaat kuin kikkeli ja niissä on jänteitä aivan helvetinmoinen määrä - kaikki suoraan näkyvillä silmiesi alla! Ne on noita-akan kädet. Pitkät kynnet vielä vahvistävät tuota imagoa. 

Luulit kai että joka mallin kädet on pehmoiset ja ja iho heleä? Nope. Guess again!

Ranne on niin ohut että itkisit jos näkisit sen livenä. Sormet ovat pitkät ja luiset. Käsivarressa näkyy komeilevat ristiin menevät käsivarren luut. Ne erottuu selkeästi hennon lanungon alta. Entinen anorektikko ei pääse varjoaan pakoon.

Rinnat


Moni näkee ne suurina rasvakudospalloina jotka uhmaa painovoimaa ja näkijän järjen juoksua. Totuus on että ne painaa aivan helvetisti ja aiheittaa mulle päivittäin kipuja. Ilman kahtia liivejä en voi edes kuvitella juoksevani saatika edes käveleväni. Nekin on arvilla koska iho venyy kun ikää tulee ja nännitkin lävistetty useaan kertaan. Silti multa tullaan kysymään missä kävin leikkauttamassa ja paljonko muovia nämä sisältävät? Eivät yhtään. Eivätkä tulekkaan ellei syöpä yllätä nurkan takaa. Olen ylpeä siitä etten tarvitse kumipalloja etumukseeni tunteakseni olevani nainen tai sujut itseni kanssa. Nainen on nainen oikeilla ja aidoilla rinnoilla, koosta ja muodosta välittämättä!

Vatsa ja vyötärö


Joo. Pieni pömppis löytyy toisinaan ja kyljessä on makkaraa. Not so bog deal for me. Joskus ruoka on hyvää ja sitä on kivaa syödä ilman että pitää miettiä pelkkiä kaloreita ja linjoja, vaikka malli ammatiltaansa onkin. Elämä on muutakin kun ulkonäköpaineita ja tälläytymistä peilin edessä.

Jalat


Niistäkin löytyy selluliittiä mitä moni ei musta uskoisi ehkä. Ne on arvilla ja naarmuilla. Sääret sheivaamatta, varpaankynsillä voisi jo tappaa. Sääriluut paistaa kivasti kuultavana nahan läpi ja kintut ovat kun peuralla, polvet taipuneet sisään ja oikean jalan luusto on vinossa. What you can do? Vastaus on enjoy your life while you can!
Perse


Se on pieni ja se on kiva. Silti siinä on vähän selluliittiä ja se on luinen koska siinä ei ole sitä bubblebutt effektiä käytettävissä. On siinä vähän lihastakin jopa, sen verran taidan olla onnekas. Se ei ole lihaisa. Istuessa perseluut kolisee kovaa istuinalustaa vasten jos lannetta liikuttaa silleen hienosti. Siinä on sharppimuoto. Vaikka se ei olekkaan mallistoa Kim Kardashian vai mikä lie - se passaa mulle oikein hyvin juuri tuollaisenaan - koska sen tarkoitus on  toimittaa istumista milloin missäkin, ei suinkaan instan filtterisuodattimien testaajana.

Iho

Joo ne on pillukarvat. Ja joo mun tisseissä on arpia.
Ja mun kylkiluut törröttää rumasti nahan läpi samoin kun lantioluutkin!


Se joko roikkuu mun luiden päällä kuten yllä olevassa kuvassa tai sitten siinä on arpia, ruhjeita ja mustetta kuten alla olevassa kuvassa. Se on elähtänyt 23 vuotta ja siihen alkaa kertyä selluliittia koska ikäännyn minäkin jossain kohtaa. Sitä ei ammattilaissakaan voida kieltää. Yhyy. Rasvaaminen kimmoistaa samoin kun lihastreenikin, mutta kaikkea ei vaan voi piilottaa. Eikä tarvitsekkaan - arvethan kertovat elämästä!

After all I still can say that my body is fine and I like the way it is.
I won't change anything about it.

Jos on pokkaa, haastan sut tekee saman, seitsemän kuvaa pelkistettynä sun kropastas. 

Mut muista;

Sun kädet toimii paremmin halaamiseen kun selfieiden ottamiseen.

Sulla on kasvot että voit hymyillä sille vieressäs konkreettisesti istuvalle. Se toimii kuvassa heikommin.

Sun vatsas on kasvualusta uudelle elämälle ei paineistumiselle siitä että oletko läski

Sulla on jalat että voisit liikkua eteenpäin elämässä, eikä siksi että jumiuttuisit tähän hetkeen murehtimaan selluliittiäsi.

Sun ihosi elää sun mukanasi ja myötäilee elämän kolhut, se parantaa arvet ja haavat itsestään, mutta kauttaaltaan kuulasta siitä ei saa aikaan kuin photoshopilla. 

Sun rintasi tarjoavat jälkeläisellesi sen ensimmäisen ja merkittävän aterian ehkä mieluummin kun huoraavat hyväksyntää netitse että sä kelpaat just tuollaisena.

Jos tämä ei vielä vakuuta niin odotas..

Mielummin sä perseesees otat tosi elämässä sen jätkäs dikin kun pistät siitä kuvan instaan. Jos sen teet.. lennät sieltä pihalle. Insta kun tuntuu hylkivän kaikkea tosi elämään kuuluvaa! Se ei kestä sun todellista pärstääsi koska sieltä löytyy filtterit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti